Struktureret skrivning
Sammenhængende afsnit  -  5-punktstekst
Skrivemetro STX
 

Øvelser og inspiration

At skrive en 5-punktstekst er en øvelse, hvor du skriver en tekst i fem afsnit. Emnet for din tekst aftaler du med din lærer.

    Formålet er, at du får blik for, hvordan man skaber en sammenhængende rød tråd og bliver god til at skrive i afsnit. Det er derfor vigtigt, at du går med på legen og ikke springer over der, hvor du umiddelbart synes, at du godt kan hoppe videre til det næste.

    At skrive en 5-punktstekst er desuden en god metode til at få produceret noget tekst, hvis du er gået i stå med at skrive. Det virker imidlertid kun, hvis du allerede ved noget om emnet.


(Flyum, Karl Henrik: En praktisk innføring i femavsnittsmetoden for fagskriving)


Materiale

Opskrift på hvordan man skriver en 5-punktstekst

Eksempel på arbejdet med en 5-punktstekst

  Eksempel på 5-punktstekst skrevet i kemi.pdf

Præsentation til undervisningsbrug (pptx)


Ideer til arbejdet med 5-punktstekst

Underviseren kan lade skrivningen være relativt fri ved fx blot at bestemme emnet, der skrives om. Altervativt kan underviseren også i højere grad “styre” teksten ved fx også at bestemme de 3 indledende stikord.Senest opdateret 06-08-2014

Struktureret skrivning

Afsnit

Sammenhængende afsnit
  5-punktstekst
  5-punktstekst (eks.)

Argumentation
  
Problemformulering &
Opgaveformulering

Fra afsnit til opgave

DokumentationStruktureret_skrivning_liniebeskrivelse.htmlAfsnit_2.htmlSammenhngende_afsnit.htmlSammenhngende_afsnit.html5-punkt_eksempel.htmlArgumentation.htmlProblem-_og_opgaveformulering.htmlProblem-_og_opgaveformulering.htmlAfsnit_til_opgave.htmlDokumentation.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5shapeimage_3_link_6shapeimage_3_link_7shapeimage_3_link_8shapeimage_3_link_9shapeimage_3_link_10