Udforskende skrivning
Grundlæggende redskaber  -  Brainstorming
Skrivemetro STX
 

Når du laver brainstorming, drejer det sig om at generere så mange tanker og associationer som muligt i forhold til et givet emne indenfor et givet tidsrum. Man kan således opfatte brainstorming som en teknik til at generere stof og ideer.


Selve Brainstormen

Du starter med at skrive dit emne øverst på et stykke blankt papir. Herefter skriver du i stikordsform (ukritisk) alle de tanker og associationer, der kommer til dig. Du vil ofte opleve en “lavine” af associationer, når du først kommer i gang - en association medfører en anden association osv.

    Under selve brainstormen er det vigtigt, at du er ukritisk og skriver i stikordsform. Du kan være kritisk, når du efterfølgende vurderer de fremkomne tanker og associationer.

    Hvis man efter en brainstorm ønsker at strukturere produktet, kan man med fordel anvende mindmapping.


Brainstorming kan laves individuelt eller i større eller mindre grupper.

Brainstorming kan anvendes som optakt til del og stjæl.


Et eksempel på produktet af en brainstorm om syrer og baser kan ses her:Senest opdateret 16-05-2012

 
Udforskende skrivning

Noter

Grundlæggende redsk.
  Hurtigskrivning
  Refleksionsskrivning
  Brainstorming
  Mindmapping
  Del og stjæl
  Displays

At stille spørgsmålUdforskende_skrivning_liniebeskrivelse.htmlNoter.htmlGrundlggende_redskaber.htmlHurtigskrivning.htmlRefleksionsskrivning.htmlMindmapping.htmlDel_og_stjl.htmlDisplays.htmlAt_stille_sprgsmal.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5shapeimage_3_link_6shapeimage_3_link_7shapeimage_3_link_8shapeimage_3_link_9